Πρόεδροι

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Πρώτος πρόεδρος του συνδέσμου διετέλεσε ο κ. Περικλής Κατωπόδης, του Βεζενέ από τον Ιούλιο του 1976 έως τον Απρίλιο του 1977 καθώς επίσης και από τον Νοέμβριο του 1978 έως τον Ιούλιο του 1979.

Ο Περικλής Κατωπόδης, γιος του Γιάννη και της Τασίας Κατωπόδη, γεννήθηκε στο Μεγανήσι το 1931. Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Λευκάδας και στη σχολή εμποροπλοιάρχων της Ύδρας. Έγινε σε νεαρή ηλικία πρώτος καπετάνιος πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο της ζωής του να γυρίσει τον κόσμο. Ταξίδεψε κυρίως με ποντοπόρα πλοία και συνεργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την ναυτιλιακή εταιρεία Λιβανού. Αποφάσισε να εγκαταλείψει τα ταξίδια προκειμένου να μείνει κοντά στην οικογένειά του οπότε και άνοιξε ναυτιλιακό γραφείο στον Πειραιά.

Με έντονο το ενδιαφέρον για τα κοινά της χώρας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας του, δραστηριοποιήθηκε για την δημιουργία του συλλόγου. Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεγανησίου με το Νυδρί καθώς και σε άλλες προσπάθειες προστασίας και βελτίωσης της ζωής στο νησί όπως για παράδειγμα την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών κ.λ.π.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του μοίρασε το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και το Μεγανήσι, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί αρκετά. Έφυγε από κοντά μας στις 17 Ιανουαρίου του 1994 έχοντας ως μοναδική και ύστατη επιθυμία να ταφεί στο πολυαγαπημένο του Μεγανήσι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΜΟΣ

Στην συνέχεια την σκυτάλη της προεδρίας του συλλόγου την πήρε ο κ. Γεώργιος Πάλμος για την περίοδο από τον Απρίλιο του 1977 έως και τον Μάρτιο του 1978.

Γεννήθηκε στο Σπαρτοχώρι το 1942. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Λευκάδος. Ακολούθησε το επάγγελμα του ναυτικού και εξελίχθηκε σε πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού. Παντρεύτηκε το 1965 την Άννα Παπαμακαρίου και απέκτησε δύο παιδιά τον Επαμεινώνδα και την Αλεξία. Έφυγε από κοντά μας το 1997.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΚΑΣ

Την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 1978 πρόεδρος του συνδέσμου διετέλεσε ο κ. Σακκάς Βασίλειος. Γεννήθηκε στο Μεγανήσι τον Μάιο του 1931. Τελείωσε το δημοτικό στο Μεγανήσι και το γυμνάσιο στη Λευκάδα το 1950. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Νομικής. Διορίστηκε τελωνειακός στη Θεσσαλονίκη το 1958 και το 1991 ολοκλήρωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σαν αναπληρωτής Διευθυντής τελωνείου στον Ασπρόπυργο.

Παντρεύτηκε την Ελευθερία Σάββα Μάλαμα, και απέκτησε δύο αγόρια το Δήμητρη και το Σάββα.

Μετά τη συνταξιοδότησή του και συγκεκριμένα από 1991 έως το 1994  ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και υπηρέτησε το Δήμο Μεγανησίου σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αναπληρωτής Δήμαρχος.

Το 2003 εξελέγην Δήμαρχος Μεγανησίου έως το 2006 και κατά τη διάρκεια της θητείας του, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή του λιμανιού στο Βαθύ.

Στο βιβλίο του “Το ψηφιδωτό ημερολόγιο της αναδρομής” που διενεμήθει δωρεάν σε όλο το Μεγανησιώτικο και Λευκαδίτικο χώρο υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τον ίδιο ενώ πολύ σύντομα θα ολοκληρώσει την συγγραφή του δεύτερου βιβλίου του.

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Τέταρτος πρόεδρος του συνδέσμου την περίοδο από τον Ιούλιο του 1979 έως τον Νοέμβριο του 1980 υπήρξε ο κ. Ξενοφώντας Κατωπόδης. Μετά την αποφοίτησή του από το δημοτικό σχολείο Κατωμερίου συνέχισε τις σπουδές του στο Τεχνικό Λύκειο Πειραιά. Οι σπουδές του ολοκληρώθηκαν με την αποφοίτησή του από την ΣΕΛΕΤΕ στην Αθήνα. Για 15 χρόνια δίδαξε σε τεχνική σχολή στην Αθήνα ενώ παράλληλα εργαζόταν ως στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία για πάνω από 25 χρόνια. Έχει τύχει παγκόσμιας διάκρισης για μια καινοτομία και έχει βραβευτεί στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Είναι παντρεμένος εδώ και 35 χρόνια με την Νούλη.

ΑΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

Για την περίοδο από τον Νοέμβριο του 1980 έως τον Νοέμβριο του 1982 πρόεδρος διετέλεσε ο κ. Άρης Κατωπόδης.

Γεννήθηκε στο Κατωμέρι το 1927 όπου και τελείωσε το δημοτικό. Συνέχισε τις σπουδές του στο γυμνάσιο της Λευκάδας και το 1946 τον βρίσκει να σπουδάζει στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων όπου τελειώνει με άριστα.

Η εκπαιδευτική πορεία μεγάλη. Από το 1963 έως το 1967 διδάσκει στο Κατωμέρι. Την περίοδο του 60 όταν και κατέρευσε το σχολείο του Κατωμερίου πρωτοστάτησε για την αγορά νέου οικοπέδου όπου θα στεγάζονταν το νέο σχολείο. Την εποχή εκείνη το σχολείο αριθμούσε 190 μαθητές.

Η συμμετοχή του στα κοινά του Μεγανησίου μεγάλη. Αγωνίζεται μαζί με όλο το Μεγανήσι για την απομάκρυνση των ιχθυοκαλιεργειών, την υδροδότηση του νησιού όπως επίσης και την ηλεκτροδότηση του δρόμου Στεφάνι – Σπήλια.

Στηρίζει το χορευτικό και το θεατρικό τμήμα ιδιαίτερα την δεκαετία του 80 οργανώνοντας λογοτεχνικές βραδιές.

Έφυγε τον Απρίλιο του 2005.

ΠΑΝΟΣ ΠΑΛΜΟΣ

Την περίοδο από τον Νοέμβριο του 1982 έως και τον Νοέμβριο του 1984 στην προεδρεία του συλλόγου συναντάμε τον κ. Πάνο Πάλμο.

Γεννήθηκε στο Μεγανήσι το 1934 από πατέρα ναυτικό και μητέρα αγρότισσα.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και λόγω κοινωνικών φρονημάτων δεν του επετράπη καν, να δώσει εξετάσεις στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή. Εργάσθηκε σαν αγροτικός ιατρός στη Μυτιλήνη και στο Μεγανήσι. Ειδικεύτηκε στην  Παιδιατρική και εργάσθηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Παντρεύτηκε την Έλλη Κατωπόδη και απέκτησαν δύο κόρες, τη Αγγελική και την Αννίτα.
Άνθρωπος με πλούσια πολιτική δράση εντάχθηκε από μαθητής στην ΕΔΑ και στη συνέχεια σαν φοιτητής διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών. Στα χρόνια της δικτατορίας εντάχθηκε στην αντιστασιακή οργάνωση ΕΔΟ.

Πήρε ενεργά μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και μετέτρεψε εκείνο το βράδυ το γειτονικό στο Πολυτεχνείο ιατρείο του, σε σταθμό επίδεσης τραυματιών. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και υπηρέτησε το κίνημα από διάφορες θέσεις. Ασχολήθηκε ενεργά με το Ελληνικό Κίνημα για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, Πρόεδρος επί σειρά ετών στο Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ», Πρόεδρος στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας.

Το 1993 εκλέχθηκε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα. Το 1997 τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βούλας. Από το  Δεκέμβρη του 1999 δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΛΜΟΣ

Έβδομος στη σειρά πρόεδρος του Μέντη διετέλεσε ο κ. Αριστείδης Πάλμος και για την περίοδο από τον Απρίλιο του 1984 έως τον Νοέμβριο του 1984.

Γεννήθηκε στο Βαθύ όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Λευκάδας μέχρι και τη τετάρτη τάξη. Συνέχισε το Γυμνάσιο στην Αθήνα και πήρε Απολυτήριο από το Εʼ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Οι σπουδές του ολοκληρώθηκαν παίρνοντας το πτυχίο από την Ανωτάτη Εμπορική το σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από την οποία παραιτήθηκε για να πάει στη Νότιο Αφρική, όπου και ειδικεύτηκε στην Ελεγκτική.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε διάφορες ξενοδοχειακές, βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με την οργάνωση και έλεγχο επιχειρήσεων. Το 1993 έλαβε τον τίτλο του Ορκωτού Λογιστή και άσκησε το επάγγελμα μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ

Για την περίοδο από τον Νοέμβριο του 1984 έως τον Οκτώβριο του 1985 πρόεδρος του Μέντη ήταν ο κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος.

Γεννήθηκε το 1952 στο Σπαρτοχώρι και τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του τα έζησε στο νησί. Τα Γυμνασιακά του χρόνια μοιράστηκαν μεταξύ της πόλης της Λευκάδας, της Κυψέλης και του Γαλατσίου όπου και ζει μέχρι σήμερα με την οικογένεια του.

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο κ.Χρυσούλα Γεωργούλα από την Ήπειρο, και έχουν μια κόρη την Ευαγγελία.

Στην Αθήνα ολοκλήρωσε τις σπουδές του σαν Χημικός Τεχνολόγος Τροφίμων.

Έχει εργαστεί σε μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων σε θέσεις διοίκησης, και πριν από ένα χρόνο περίπου μετά από 35 χρόνια συνεχούς εργασίας συνταξιοδοτήθηκε.

Η ενασχόληση του με τα κοινά και τον πολιτισμό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα του. Δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Μεγανησίου καθώς πρεσβεύει ότι η ενεργός συμμετοχή σε επίπεδο διοίκησης Δήμου από την οποιαδήποτε βαθμίδα, προϋποθέτει άτομα, που ζουν στο νησί και αφουγκράζονται την καθημερινότητά του.

Στο Γαλάτσι όμως εργάζεται σε διάφορες επιτροπές του Δήμου. Αρθρογραφεί στην τοπική εφημερίδα ΓΡΑΜΜΗ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου.  Είναι μέλος της χορωδίας Οδοντιάτρων και φίλων, και μέλος του Διοικητικού της συμβουλίου.

Ίδρυσε πριν από 5 χρόνια τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επτανησίων Γαλατσίου ο οποίος διακρίνεται για την έντονη πολιτιστική του δραστηριότητα και προεδρεύει του Δ.Σ. τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τον Σύλλογο της νιότης του και της  καρδιάς του, όπως αναφέρει, τον Σύλλογο των Απανταχού Μεγανησιωτών ο Μέντης, τον υπηρέτησε περνώντας σχεδόν από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Υπήρξε Πρόεδρος, Ταμίας, Έφορος, υπεύθυνος της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων και κοινωνικής  αλληλεγγύης, υπεύθυνος της πολιτιστικής επιτροπής, υπεύθυνος της επιτροπής τοπικών προβλημάτων, και τέλος υπεύθυνος σύνταξης και έκδοσης της εφημερίδας Μεγανησιώτικοι Αντίλαλοι.

Σε ολόκληρη τη διαδρομή του Μέντη, και στα καλά και τα πέτρινα χρόνια του, έδινε πάντα το παρών. Στο πολιτιστικό Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε το Καλοκαίρι του 2008 στο Μεγανήσι παρουσίασε ανεκτίμητης αξίας στοιχεία για την δράση του Μέντη στα χρόνια της ακμής του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΒΒΑΔΑ

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του συλλόγου υπήρξε η κ. Κατερίνα Καββαδά από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Μάρτιο του 1987.

Γεννημένη στο Σπαρτοχώρι ζει και εργάζεται σήμερα στην Καλλιθέα. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη, την Ειρήνη. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στην Πάντειο Σχολή και φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία 20 χρόνια υπηρετεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος και έχει εργαστεί σε σχολεία τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Από φοιτήτρια ασχολείται με τα τοπικά και κοινωνικά θέματα ενώ υπήρξε και αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Μεγανησιώτικοι αντίλαλοι.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Μεγανησίου, αντιπρόεδρος του πνευματικού κέντρου και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής.

Μεγάλη είναι επίσης η συμμετοχή που έχει σε σεμινάρια και συμπόσια για τον πολιτισμό, τη γυναίκα, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Από τον Φεβρουάριο του 1987 και για έναν χρόνο(θητεία συντομευμένη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, που οδήγησαν στον πρόωρο θάνατό του το Δεκέμβριο του 1988) πρόεδρος του συνδέσμου διετέλεσε ο κ. Παναγιώτης Αργύρης του Μιχαήλ.

Γεννήθηκε το 1933 στο Σπαρτοχώρι Μεγανησίου. Μεγαλώνοντας στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, κάνει τα πρώτα του βήματα στη τέχνη του ράπτη δίπλα στον Βησσαρία Αργύρη. Στα 14 φεύγει για την Πάτρα. Μένει στο πατάρι ενός μαγαζιού και δίνει τη μάχη της επιβίωσης. Μετά το στρατιωτικό του πηγαίνει στην Αθήνα. Εκεί, μαζί με άλλους συγχωριανούς του, ζει στην πράξη τους στίχους του λαϊκού τραγουδιού «…εφτά νομά σε ένα δωμά». Θέλοντας να τελειοποιήσει την τέχνη του, φεύγει για το Παρίσι, χρεωμένος δέκα δραχμές και χωρίς να γνωρίζει καθόλου γαλλικά.  Μετά από παραμονή σχεδόν ενός έτους, επιστρέφει στην Ελλάδα. Παντρεύεται την Μαρία Κατωπόδη και αποκτούν δύο παιδιά. Δουλεύει σκληρά και καταξιώνεται. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, σημαντικό μέρος της ζωής του κατέχει το άσβηστο ενδιαφέρον του για τα κοινά. Μεταξύ άλλων, υπήρξε εκτός από πρόεδρος και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Μεγανησιωτών Ο ΜΕΝΤΗΣ,. Στη μνήμη όσων των γνώρισαν από κοντά έχει μείνει ως πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και την καλοσύνη του.

ΣΤΑΘΗΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ

Την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 1988 έως τον Ιανουάριο του 1991 πρόεδρος του συνδέσμου διετέλεσε ο κ.Στάθης Ζαβιτσάνος του Γεωργίου.

Γεννήθηκε στo Μεγανήσι. Είναι παντρεμένος με την  Μαυρέττα Αργύρη και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και το επάγγελμα του είναι εκπαιδευτικός.

Ως φοιτητής δραστηριοποιείται στο χώρο των φοιτητικών συλλόγων και των Λευκαδιτών ετεροδημοτών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Μεγανησιωτών  «Ο ΜΕΝΤΗΣ»

Διετέλεσε Δήμαρχος Μεγανησίου τις περιόδους 1990 έως 1994, 2006 έως 2010 ενώ το 2010 και για την δημοτική περίοδο 2011-2014 επανεξελέγει δήμαρχος Μεγανησίου

Την περίοδο 1995-96 , διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής του Νομού Πρέβεζας.

Το 2003, εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης

Είναι μέλος της ΤΕΔΚ Λευκάδας και τακτικό μέλος της ΚΕΔΚΕ. Περιφερειακός Σύμβουλος στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Νησιωτικών Δήμων Ελλάδας

Συμμετέχει επίσης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων και είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

Δωδέκατος πρόεδρος του συνδέσμου την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Δεκέμβριο του 1991 υπήρξε ο κ. Σάββας Σακκάς του Βασιλείου.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη τα παιδικά του χρόνια μοιράζονται μεταξύ Κέρκυρας και Πειραιά. Αποφοιτεί από το 4ο Λύκειο Πειραιά και ακολουθεί σπουδές στο εξωτερικό. Σπουδάζει στην Αμερική στην πόλη Τάλσα της Οκλαχόμας και αποφοιτεί από τη σχολή Spartan School of Aeronautics (σπαρταν σκουλ οφ αερροναούτικς)

Εργάζεται στην ελληνική αεροπορική βιομηχανία ως μηχανικός αεροσκαφών με ειδίκευση σε πολλά αεροσκάφη όπως μιράζ φάντομ και Canadair πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Καλλίνικου με την οποία έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, την εικοσάχρονη σήμερα Ελευθερία φοιτήτρια πολιτικών επιστημών και δημόσιας διοίκησης και τον δεκατριάχρονο Γρηγόρη μαθητή του 1ου γυμνασίου Βύρωνα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΙΑΚΟΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για την περίοδο από τον Ιανουάριο του 1992 έως τον Μάρτιο του 1997 πρόεδρος διετέλεσε ο κ. Παναγιώτης Θειακοδημήτρης.

Γεννήθηκε στο Κατωμέρι, αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο Λευκάδας και σπούδασε στην τεχνική σχολή μηχανικών αεροσκαφών αθηνών.

Από το 1978 έως το 2010 εργάστηκε αδιαλείπτως στο εργοστάσιο της ελληνικής αεροπορικής βιομηχανιας με ειδικευση σε πολλά αεροσκάφη όπως Άλμπαντος, φάντομ, Α7, C-130, και Canadair πυροσβεστικά αεροσκάφη ως επιθεωρητής ποιοτικού ελέγχου αεροσκαφών και κινητήρων.

Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Καλλίνικου και έχουν μία κόρη την 25χρονη σήμερα Ελίνα δικηγόρο Αθηνών.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Δέκατος έβδομος πρόεδρος του συλλόγου και για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Νοέμβριο του 2002 διετέλεσε ο κ. Μαρίνος Αργύρης του Αλέκου.

Κατάγεται από το Σπαρτοχώρι.

Μετά το γυμνάσιο Λευκάδος φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξειδικεύτηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ. Μετά το πέρας των σπουδών του εργάζεται ως συνεργάτης του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ και ελεγκτής στο ΙΚΑ Ηλιούπολης.

Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Αβδάλα και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ( Του Αριστείδη)

Σε μια περίοδο επαναδραστηριοποίησης και ανασυγκρότησης του Συλλόγου μετά από χρονικό διάστημα αδράνειας από τον Απρίλιο του 1997 έως τον Νοέμβριο του 1998 πρόεδρος του συλλόγου διετέλεσε ο κ. Γεράσιμος Κατωπόδης του Αριστείδη.

Γεννήθηκε στο Κατωμέρι το 1952. Ο πατέρας του, Αριστείδης Κατωπόδης (Τσελεπής) ήταν καπετάνιος. Η μάνα του, Σούλα Φιλίππου Δάγλα (από τα Γαρμπέικα), νοικοκυρά και μεγάλη τεχνίτρα στον αργαλειό και στο κέντημα. Και οι δύο, του μετέδωσαν τις σωστές αρχές τους και τη μεγάλη αγάπη τους για το νησί. Τελείωσε το Δημοτικό στο Μεγανήσι και το Γυμνάσιο στο Βύρωνα. Σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα από το 1970 έως το 1975, ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση.

Εργάστηκε με επιτυχία σε διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες Ελληνικές εταιρείες. Είναι παντρεμένος με την Βάσω Βρεττού. Έχει μία κόρη την Αναστασία, σήμερα πτυχιούχο στα Οικονομικά και με μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μαζί με το δυναμικό ΔΣ του Συλλόγου, κατάφερε με επιτυχία, εκτός των άλλων, να συγκεράσει το λεγόμενο «χάσμα των γενεών» και να παραδώσει ζωντανό και δραστήριο το Σύλλογο στους νεότερους.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

Από τον Δεκέμβριο του 1998 έως τον Νοέμβριο του 2000 πρόεδρος του συλλόγου αναλαμβάνει ο κ. Αναστάσιος Δάγλας του Ιωάννη.

Γεννήθηκε στο Μεγανήσι το 1969 όπου και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ολοκλήρωσε το γυμνάσιο στο Μεσολόγγι. Η εφηβεία τον βρίσκει στην Αθήνα όπου και τελείωσε το λύκειο και τις ανώτατες σπουδές του στο τμήμα φυσικοθεραπείας. Σήμερα διατηρεί φυσικοθεραπευτήριο στην Αργυρούπολη.

Η αγάπη του για το νησί μας τον ώθησε από νωρίς να ασχοληθεί με τη φωτογραφία για να αποτυπώσει τοπία, πρόσωπα, ήθη και έθιμα που τείνουν να χαθούν.

Διετέλεσε ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Μέντη για 12 συνεχή χρόνια.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Για το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2000 έως τον Δεκέμβριο του 2001 πρόεδρος του συλλόγου διετέλεσε οκ. Αναστάσιος Μάντζαρης του Σπυρίδωνα.

Γεννήθηκε στο Μεγανήσι το 1967. Τα σχολικά χρόνια του δημοτικού και του γυμνασίου μοιράστηκαν μεταξύ του Μεγανησίου και της Λευκάδας ενώ το λύκειο το τελείωσε στην Νέα Σμύρνη. Σπούδασε στο ΤΕΙ Πειραιά Πολιτικών και Δομικών έργων.

Ασχολείται με την έκδοση τοπογραφικών ενώ παράλληλα ξεκινάει το δικό του γραφείο στην Νέα Σμύρνη και ασχολείται και με την μελέτη και επίβλεψη διώροφων κατοικιών.

Το 2002 δημιουργεί την εταιρεία Μάντζαρης Α. και Σια ΟΕ στο Μεγανήσι.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Καμινάρη.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ (του Ιωάννη)

Από τον Νοέμβριο του 2004 έως τον Μάρτιο του 2006 πρόεδρος του συλλόγου διετέλεσε ο κ. Γεράσιμος Κατωπόδης του Ιωάννη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεγαννήσι.

Τελείωσε το δημοτικό σχολείο Κατωμερίου και στη συνέχεια το Λύκειο Λευκάδας.

Συνέχισε τις σπουδές του στο ΄΄Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης΄΄ όπου αποφοίτησε από το  τμήμα ΄΄Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού΄΄.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου  στη ΄΄Διοίκηση Επιχειρήσεων΄΄

Εργάζεται στην Βελγική πολυεθνική ΩΜΕΓΑ ΦΑΡΜΑ ως διευθυντής του τμήματος Ιατρικής Ενημέρωσης και του τμήματος Trade Marketing.

Ο Γεράσιμος Κατωπόδης υπηρέτησε το σύλλογο και από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. την διετία 1997-1998

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Κλίτσα του Χρήστου νηπιαγωγό στο επάγγελμα.

 


Αρέσει σε %d bloggers: