Ο «Μέντης» παρουσιάζει «Η Άγνωστη Χώρα» της Μεγανησιώτισας Τζένης Δάγλα

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ»  παρουσιάζει τη Μεγανησιώτισα Τζένη Δάγλα στο θεατρικό της με τίτλο «Η Άγνωστη Χώρα» που θα ανεβεί από την ομάδα «ΟΜΜΑ Στούντιο» στο θέατρο Αργώ στις 21 Φεβρουαρίου και για 8 μόνο παραστάσεις.

Η Τζένη Δάγλα κατάγεται από το Κατωμέρι και είναι κόρη του παιδίατρου Μάκη Δάγλα. Είναι η πρώτη της θεατρική συγγραφική προσπάθεια και έχει ήδη αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.

Μια παράσταση μέσα στο πνεύμα των καιρών της απόλυτης μοναξιάς και αδιεξόδου που προκαλεί η οικονομική κατάσταση, μια σύγχρονη ιστορία που διαδραματίζεται στο δρόμο τη περίοδο των ταραχών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στο Σύνταγμα, με τη συνάντηση δύο τόσο διαφορετικών γυναικών, που η επαφή μεταξύ τους θα τους οδηγήσει να αναγνωρίσουν την «Αγνωστη δύναμη» που κρύβουν μέσα στους. Ενα θεατρικό μονόπρακτο που συνδοιάζει τη βία αλλά και τη τρυφερότητα. Μια ποιητική αναφορά στην εσώτερη «Αγνωστη Χώρα» που έχουμε μέσα μας και που για να την αντιληφθούμε χρειάζεται η ουσιαστική επαφή με το κόσμο και τους άλλους γύρω μας.

Η «ΑΓΝΩΣΤΗ ΧΩΡΑ» είναι ένα υπαρξιακό δράμα που κινείται –όπως και το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται- σε δύο άξονες: μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, με εναλλασσόμενες ρεαλιστικές και εξωπραγματικές σκηνές. Το έργο μιλά για την μοναξιά, τον φόβο και την αποξένωση του ανθρώπου, που ζει εγκλωβισμένος σε ένα πολύ περιορισμένο κομμάτι της ύπαρξης, «το κατοικήσιμο κομμάτι της ζωής» -όταν υπάρχει μια αχανής έκταση, Η Άγνωστη Χώρα, που αντιπροσωπεύει το ανεξερεύνητο, βαθύτερο δυναμικό μας, τη Ζωή σε όλο το εύρος της, που ίσως έχει τη λύση για τους φόβους και τα αδιέξοδα του ανθρώπου. Το έργο κινείται σε δύο άξονες –τον γραμμικό Χρόνο, που μας είναι οικείος και στις ρεαλιστικές σκηνές του οποίου εκτυλίσσεται η ιστορία του έργου, τα στιγμιότυπα μιας συνάντησης τριών χαρακτήρων και –τον άλλο Χρόνο, τον ανύποπτο, τον εσώτερο, που δεν τον μετράμε και στις υπερ-ρεαλιστικές σκηνές του οποίου εκτυλίσσεται η ιστορία μέσα μας, στιγμιότυπα Ψυχής.

Ένα θεατρικό μονόπρακτο που συνδυάζει τη βία αλλά και τη τρυφερότητα. Μια ποιητική αναφορά στην εσώτερη «Αγνωστη Χώρα» που έχουμε μέσα μας και που για να την αντιληφθούμε χρειάζεται η ουσιαστική επαφή με το κόσμο και τους άλλους γύρω μας.

Στη πρώτη παράσταση θα παρευρεθεί και η συγγραφέας, Τζένη Δάγλα.  Μια παράσταση μέσα στο πνεύμα των καιρών της απόλυτης μοναξιάς και αδιεξόδου που προκαλεί η οικονομική κατάσταση, μια σύγχρονη ιστορία που διαδραματίζεται στο δρόμο τη περίοδο των ταραχών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στο Σύνταγμα, με τη συνάντηση δύο τόσο διαφορετικών γυναικών, που η επαφή μεταξύ τους θα τους οδηγήσει να αναγνωρίσουν την «Άγνωστη δύναμη» που κρύβουν μέσα στους.

Θέατρο ΑΡΓΩ, Ελευσινίων 15, μετρό Μεταξουργείο

Παραστάσεις: 21/22/28/29 Φεβρουαρίου & 1/6/7/8 Μαρτίου 2012. Ώρα παραστάσεων: 21.00. Διάρκεια παράστασης: 70’

Τηλ.:210-5201684/5,

Τιμή: 10 €

ΤΟ θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ συνεχίζοντας τη προσπάθεια συμπαράστασης μέσω της Τέχνης του Θεάτρου, σε Συλλόγους και Σωματεία με κοινωνική δραστηριότητα, παρουσιάζει το θεατρικό έργο :

«Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΧΩΡΑ» της Τζένης Δάγλα σε σκηνοθεσία ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί ήδη σε Ηράκλειο αλλά και Αθήνα με μεγάλη επιτυχία ( θέατρο ΑΡΓΩ-Μεταξουργείο) τον Φεβρουάριο του 2012.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ Σ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ (Ευαγγελίας Φραγκάκη 13 Ηράκλειο,Κρήτης (Απέναντι από το Τζάμπο- Γιόφυρος), τηλ 2810263659/ 2810311000,6945898204)

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ , 9 μ.μ.

μέρος των εσόδων θα δοθούν πρός ε νίσχυση του ΞΕΝΩΝΑ για ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ΠΑΙΔΙΑ
(η παράσταση γίνετε σε συνεργασία με τν ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

– ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΠΡΙΛΗ 9 μ.μ

η παράσταση γίνετε σε συνεργασία με το ΣΥΛΛΓΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

– ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ 6 μ.μ

μέρος των εσόδων θα δοθούν πρός ενίσχυση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α ΛΛΗΛΕΓΎΗΣ ΔΕΙΛΙΝΩΝ ( Συσσίτια)

Και τίς τρείς μέρες των παραστάσεων θα υπάρχει στο θέατρο καλάθι συγκλεντρωσης τροφίμων για την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«GIVE»

– Η Είσοδος για ανέργους είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 10 ΕΥΡΩ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: