Συζήτηση «ΜΕΝΤΗ» με θέμα «Παιδεία στο Μεγανήσι. Προβλήματα και προοπτικές»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου  η συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ» με θέμα «Παιδεία στο Μεγανήσι, Προβλήματα και προοπτικές» στην Αίθουσα Πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα με επιτυχία, προσελκύοντας μεταξύ άλλων ένα σημαντικό αριθμό Μεγανησιωτών εκπαιδευτικών (αν και θα ήταν επιθυμητή η μεγαλύτερη συμμετοχή μόνιμων κατοίκων του νησιού). Τόσο στις εισηγήσεις όσο και στις μετέπειτα τοποθετήσεις, αναδείχτηκαν πολλά από τα φλέγοντα ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαιδευτική πραγματικότητα στο νησί, δίνοντας τροφή σε μια ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση, που κράτησε για αρκετή ώρα – χωρίς βέβαια να μπορεί να εξαντλήσει ή έστω να καλύψει ικανοποιητικά ένα τόσο ευρύ θέμα. Παρόλα αυτά υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο προς τους αρμόδιους φορείς όσο και προς το Σύλλογο, ενώ κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η παραπάνω εκδήλωση θα πρέπει να οδηγήσει σε μια συστηματικότερη ενασχόληση με την Παιδεία στο Μεγανήσι.

(Στην κατεύθυνση αυτή, το Δ.Σ. θα σας παρουσιάσει αναλυτικότερα, στην ιστοσελίδα του ΜΕΝΤΗ, το σχετικό προβληματισμό καθώς και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν.)

Φωτό: Κανέλλος Κωστας, Μάλαμας Σπύρος, Κονιδαρης Παναγιώτης  Βίντεο: Κανέλλος Κωστας


Σχολιάστε

Discover more from Σύνδεσμος Μεγανησιωτών "O ΜΕΝΤΗΣ"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Συνεχίστε την ανάγνωση