Ο «Μέντης» στη Κοπή Πίτας Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το παρόν έδωσε ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών ο “Μέντης” στη Κοπή Πίτας Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη».

Στην αίθουσα της οδού Αθηνόδωρου 45 και Ίωνος , στις 7:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Κοπή Πίτας με μία εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή που ο χώρος δε μπόρεσε να φιλοξενήσει, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτος και ο προαύλιος που διαθέτει ειδικά διαμορφωμένος για το παραδοσιακό «Αμπαλί» και το παραδοσιακό Λευκαδίτικο γλέντι που ακολούθησε μετά με άφθονο  κρασί , ούζο, σουβλάκια και πίτσες. Λευκαδίτισες και Λευκαδίτες με τις παραδοσιακές φορεσιές μοίρασαν λαδόπιτα, έκαναν επίδειξη Λευκαδίτικων χορών και παρουσιάστηκε χορωδία πνευστών που εγκαινίασε  ο Σύλλογος. Η Πρόεδρος κα Σούλα Λάζαρη-Βαμβακούση έκανε τη κοπή και μαζί με τους επίσημους να κόβουν από ένα κομμάτι ευχήθηκαν στους Λευκαδίτες.  Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής, Λευκαδίτης κος Απόστολος Κακλαμάνης , ο Βουλευτής Λευκάδος κος Σπύρος Μαργέλης και  ο πρώην τετράκις Δήμαρχος Ηλιούπολης και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Λευκαδίτης κος Θοδωρής Γεωργάκης.

Το παρόν εκ μέρους το Δ.Σ. του «Μέντη» έδωσαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Κονιδάρη Γιούλη, ο  Γενικός Γραμματέας Κανέλλος Κώστας, η Ταμίας Αμαλία Κατωπόδη και  το νησί μας έδωσε δυναμικό παρόν  με περίπου 20 Μεγανησιώτες.

Επίσης να ευχαριστήσουμε άλλη μία φορά το Σύλλογο για την παραχώρηση της αίθουσας για Κοπή Πίτας που πραγματοποίησε ο «Μέντης» παλιότερα στο χώρο αυτό.

Παρασκηνιακά ο κος Απόστολος Κακλαμάνης σε συζήτηση μεταξύ του ιδίου, της κας Σούλας Λάζαρη-Βαμβακούση και Κανέλλου Κώστα είπε  «Η Ναυτική παράδοση της Λευκάδας ξεκίνησε από το Μεγανήσι  και μαζί με τη Καρυά έχουν τις μεγαλύτερες παραδόσεις»

Φωτό: Κανέλλος Κώστας


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: