ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί Μεγανησιώτες,

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ», μετά από μεγάλο διάστημα αδράνειας, δραστηριοποιήθηκε και πάλι, με την προσδοκία να καταλάβει μια σημαντική θέση στα δρώμενα του νησιού μας.


H πρόσφατη Γενική Συνέλευση (12/6/2010), οι εκλογές και η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν η πρώτη φάση μιας προσπάθειας αρκετών συμπατριωτών μας, με στόχο μια ουσιαστική νέα παρουσία του Συνδέσμου των απανταχού Μεγανησιωτών. Ήταν, ακόμα, αποτέλεσμα του oράματος πολλών, παλαιοτέρων κυρίως, μελών του MENTΗ, να αποκτήσει o σύλλογος ξανά την αίγλη και το ρόλο που του αναλογεί. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για τις συνεχείς και ανιδιοτελείς προσπάθειες που κατέβαλαν.

Παράλληλα ελπίζουμε ότι όλοι εσείς θα πλαισιώσετε και θα στηρίξετε με θέρμη τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, η δυναμική της οποίας εξαρτάται άμεσα από τη δική σας παρουσία.

Σκοποί του Συνδέσμου είναι η συσπείρωση όλων των Μεγανησιωτών, η επανα-προσέγγιση των συμπατριωτών μας του εξωτερικού, η πολιτιστική δραστηριότητα, καθώς και η ανάδειξη των μεγάλων κοινωνικών θεμάτων του νησιού και η παρέμβαση σ’ αυτά.

Θεμελιώδης απόφασή μας είναι ο Σύνδεσμος να προστατευτεί και να κρατηθεί μακριά από κάθε προσπάθεια ανάμειξης σε κομματικές διεργασίες, αλλά και σε κάθε είδους μικροσυμφέροντα και ιδιοτελείς πρακτικές, που κατά το παρελθόν οδήγησαν, πολλές φορές, στην ουσιαστική διάλυσή του.

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων έχει ήδη ανακοινωθεί και προσβλέπουμε στη μαζική συμμετοχή των Μεγανησιωτών, έτσι ώστε να υπο-γραμμιστεί η ανάγκη ύπαρξης του συλλόγου ως συνδετικoύ κρίκου, που σε κάθε εποχή, και ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις, θα αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τη μεγανησιώτικη κοινωνία. Παράλληλα, θα υπάρξει κινητοποίηση για την οικονομική ενίσχυση του MENTΗ (με εγγραφές μελών και δωρεές), προκειμένου ο σύλλογος να αποκτήσει οικονομική αυτοτέλεια, που είναι βασική προϋπόθεση της ύπαρξής του.

Αμέσως μετά το καλοκαίρι, θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις, σχετικά με την αλλαγή του Καταστατικού και τις επόμενες δραστηριότητές μας (μεταξύ άλλων και για το φλέγον θέμα της αίθουσας του Συνδέσμου, για το οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και πρώτες επαφές).

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό απέναντι στην ιστορία του ΜΕΝΤΗ, όλοι εμείς που συνθέτουμε το νέο Δ.Σ. του, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά και να προσθέσετε τις δικές σας δυνάμεις και ιδέες σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα που επιχειρούμε. (Άλλωστε, από τις πρώτες αποφάσεις του νέου Δ.Σ. ήταν η ελεύθερη παρουσία κάθε μέλους του Συνδέσμου στις συνεδριάσεις μας, όπου με χαρά φιλοξενήσαμε μέλη εκτός Δ.Σ. που έλαβαν το λόγο και παρενέβησαν επί της ουσίας στη συζήτηση.)

Ευχόμαστε σε όλους σας Υγεία και Καλό Καλοκαίρι.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ»


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: